"

Ταξιδεύει τακτικά ανά την Ευρώπη και αποτυπώνει σε ασπρόμαυρο film την μελαγχολία, την μοναξιά, την εσωστρέφεια και την κρυμμένη αγωνία και ελπίδα του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Τα τελευταία χρόνια ο Νύσος Βασιλόπουλος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Στα κύρια ενδιαφέροντά του είναι ο κινηματογράφος όπου έχει συνεργαστεί ως cinematografer για αρκετές ταινίες μικρού μήκους στο Βερολίνο, ενώ η ταινία μικρού μήκους ΄Εχει παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας, δημοσιογραφίας στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας, Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Cinematografer στην Kaskeline Film Akademie στο Βερολίνο και πραγματοποίησε την πρακτική του ως Post Produktion Photografer με τον Rainer Elstermann. Από το 2008 πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Πολιτισμικών Μονάδων του Ε.Α.Π..
που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος με τίτλο «Exodus», 2008, ήταν στο διαγωνιστικό τμήμα τoυ Festival ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, στην κατηγορία diggi 2008.
Ο Νύσος Βασιλόπουλος γεννηθηκε στην Πάτρα το 1976.