"
Αρχική - Κατάλογος Καλλιτεχνών - Καλλιτέχνες
Αθανασίου Αντώνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στα Τ.Ε.Ι Αθήνας και απεφοίτησε το 1998. Το 2004 εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ όπου σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη και γλυπτική στο εργαστήριο του Ν. Τρανού.

 

Γεννήθηκε στην Κρήτη όπου και σπούδασε Διαφήμιση στα ΙΕΚ Συνέχισε τις σπουδές του στα ΑΤΕΙ Αθήνας. Απόφοιτος του Stare Photography School στην Αμερική. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και το design. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στο Athens Photo Inspiration 2008 και στο παγκόσμιο διαγωνισμό 50 χρόνια Smurfs όπου διακρίθηκε στις Βρυξέλλες. Έργα του υπάρχουν σε ιδιώτες συλλέκτες αλλά και δημόσιους χώρους. Εκδότης του ψηφιακού περιοδικού PET WORLD.

 

Η Βιβή Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ζωγραφική στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη, γλυπτική με τον Θύμιο Πανουργιά και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και ἔχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

 

Ταξιδεύει τακτικά ανά την Ευρώπη και αποτυπώνει σε ασπρόμαυρο film την μελαγχολία, την μοναξιά, την εσωστρέφεια και την κρυμμένη αγωνία και ελπίδα του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Τα τελευταία χρόνια ο Νύσος Βασιλόπουλος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Στα κύρια ενδιαφέροντά του είναι ο κινηματογράφος όπου έχει συνεργαστεί ως cinematografer για αρκετές ταινίες μικρού μήκους στο Βερολίνο, ενώ η ταινία μικρού μήκους ΄Εχει παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας, δημοσιογραφίας στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας, Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Cinematografer στην Kaskeline Film Akademie στο Βερολίνο και πραγματοποίησε την πρακτική του ως Post Produktion Photografer με τον Rainer Elstermann. Από το 2008 πραγματοποιεί το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Πολιτισμικών Μονάδων του Ε.Α.Π..
που έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος με τίτλο «Exodus», 2008, ήταν στο διαγωνιστικό τμήμα τoυ Festival ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, στην κατηγορία diggi 2008.
Ο Νύσος Βασιλόπουλος γεννηθηκε στην Πάτρα το 1976.

 

Γεννήθηκα στην Kωνσταντινούπολη και ήρθα στην Eλλάδα, που τόσο αγαπώ, χωρίς τη θέλησή μου. Έκανα επάγγελμα, την αγάπη μου για τη ζωγραφική. Tο όνειρο και η πραγματικότητα είναι δύο χώροι στους οποίους μπαινοβγαίνω καθημερινά με την ίδια ευκολία. Eίναι ο τρόπος ζωής μου και ο συνδυασμός αυτός μου αρέσει πολύ.
Mελετώντας αρκετά χρόνια το ύφασμα με αποτυπωμένο σχέδιο (imprime), διαπίστωσα, παρατηρώντας καλλιτεχνικά τις ανάγκες του υφάσματος σαν έκφραση στη ζωή μας, ότι το imprime απελευθερώνεται και γίνεται ζωγραφική. Mε μια τέτοια καλλιτεχνική προσέγγιση άρχισα να ζωγραφίζω στο ύφασμα και αργότερα, να σχεδιάζω θέματα για λογαρισμό διαφόρων εταιριών στην Eλλάδα και στο εξωτερικό, (Aμερική, Γαλλία, Iταλία). Σταθμός στην ενασχόλησή μου σ’ αυτόν τον κλάδο ήταν η συμμετοχή μου στην ΙNDIGO, μια παγκόσμια έκθεση, ως μοναδική παρουσία από την Eλλάδα, το 1997 και 1999 στο Παρίσι και το 2000 στις Bρυξέλλες.

 

Ο Δημήτρης Γρατσίας, τακτικός Καθηγητής Βασικού Σχεδίου στο Τμήμα Διακοσμητικής & Σχεδιασμού του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας (1977-2004), αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με διπλώματα Ζωγραφικής, Διακοσμητικής & Σκηνογραφίας καθώς και Θεωρητικών & Ιστορικών Σπουδών και συνέχισε με σπουδές Κεραμικής στο Camden Arts Centre του Λονδίνου.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές καθώς και σε διεθνείς εκθέσεις στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Αργεντινή και Κίνα.

 

Η Ιωάννα Ευθυμίου γεννήθηκε στο Perth της Δ. Αυστραλίας από Έλληνες γονείς και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1990-1995), με δασκάλους τον Δ. Κοκκινίδη και τον Δ. Μυταρά, καθώς και Visual Art & Design σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο (1986-1990). Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα τις «Εγκαταστάσεις» στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικες θεματικές εκθέσεις.
Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 
Ζυμαράκης Γιώργος

O Γιώργος Zυμαράκης γεννήθηκε στη Xίο και σπούδασε στην Nέα Yόρκη και το Παρίσι. Eχει εκθέσει τόσο στις H.Π.A όσο και στην Eυρώπη και έργα του υπάρχουν σε πολλές σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο. Eργάζεται στην Aθήνα και στη Xίο και τα τελευταία 20 χρόνια εκδίδει το περιοδικό των Kαλών Tεχνών Gallery Guide.

 
Καλαντζάκης Δημήτρης

O Δημήτρης Καλαντζάκης γεννήθηκε στη Ροδεσία το Νοέμβριο του 1969. Ήρθε στην Ελλάδα το 1977 σε ηλικία 8 ετών. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Τάσο Ρήγα.
Το 1988 σπουδάζει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Δημήτρη Μυταρά, και χαρακτική με δάσκαλο τον Θανάση Εξαρχόπουλο.
Έχει εκθέσει τα έργα του σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια.

 
Κοροβέσης Δημήτρης

Η εικαστική μου διαδρομή ξεκινά από τα παιδικά χρόνια με αντιγραφές παιδικών κόμικς. Ακολούθησαν σπουδές γραφιστικής στις σχολές Δοξιάδη και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης. Εκεί, εκτός από τα μαθήματα ζωγραφικής στη σχολή, μαθήτευσα στους δρόμους, τα μουσεία και τη ζωή της αιώνιας πόλης. Ο Κουνέλης ήταν η πρώτη μου συγκλονιστική ανακάλυψη και η συνάντηση με τον Τσαρούχη μου γλύκανε τη ματιά.

 
1   2   3